MEX@LAB
De virtuele labo-assistent voor elke dierenartspraktijk die de maximale meerwaarde wenst te halen uit het zelf uitvoeren van bacteriologisch onderzoek voor zijn klant-melkveehouder én zichzelf.
MEX@LAB
De virtuele labo-assistent voor elke dierenartspraktijk die de maximale meerwaarde wenst te halen uit het zelf uitvoeren van bacteriologisch onderzoek voor zijn klant-melkveehouder én zichzelf.
MEX@LAB, dé virtuele labo-assistent voor elke dierenartspraktijk die maximale meerwaarde wenst te halen uit het zelf uitvoeren van bacteriologisch onderzoek voor zijn/haar klanten.
👇👇👇
Overzicht van alle resultaten per klant-melkveehouder... met 1 muisklik in een handig & overzichtelijk rapport!
Kies zelf de periode waarvoor je de analyse wil maken
Wens je 2 keer per jaar een overzicht te maken van alle resultaten voor elk van je klanten-melkveehouders of wil je eerder snel een overzicht van de beschikbare resultaten van één specifiek bedrijf naar aanleiding van een mastitisprobleem? Jij beslist! Eén muisklik en enkele seconden later verschijnt er een overzichtelijk, gepersonaliseerd & professioneel rapport.
Overzicht van de evolutie van het aantal stalen per maand
De eerste grafiek in het rapport geeft je inzicht in de evolutie van het aantal melkmonsters van klinische en subklinische mastitis per maand.
Inzicht in de oorsprong van de mastitisverwekker
Op de gedetailleerde grafieken van de resultaten van de melkmonsters afkomstig van klinische en subklinische mastitisgevallen kan je meteen zien of de oorzakelijke pathogenen vooral koe- of omgevingsgebonden zijn.
Gedetailleerd overzicht van de bedrijfsspecifieke verdeling van mastitiskiemen
De resultaten van elk individueel bacteriologisch onderzoek bieden je waardevolle informatie voor jouw behandelingsadvies op koe-niveau. Maar welke kiem komt nu het meest voor op elk bedrijf? Hoe kan je in de toekomst nieuwe mastitisgevallen het best voorkomen? Of waren meer dan 5% van de melkmonsters 'polybacterieel' of 'verontreinigd' en kon de échte oorzaak van de uierontsteking daardoor niet worden achterhaald? In de gedetailleerde tabellen krijg je in 1 oogopslag op al deze vragen een antwoord.
Inzicht in de antibiotica resistentiepatronen
Per gevonden bacterie krijg je een overzicht van welke gevoeligheidstesten uitgevoerd werden en een procentuele weergave van hoeveel kiemen (intermediair) gevoelig of resistent waren aan bepaalde antibiotica. Dit laat je toe om de behandelsstrategie onderbouwd aan de hand van bedrijfsspecifieke resultaten gericht aan te passen.
Overzichtstabel van alle resultaten per dier
Met deze gedetailleerde tabel waarin per dier alle diagnoses uit de geselecteerde periode worden gecombineerd, verlies je nooit meer het overzicht. Hierin vind je de resultaten terug van elk dier waarvan in de gekozen periode een melkmonster genomen werd. En als een bepaald dier reeds meerdere keren bemonsterd werd, zal ook dit je vanaf nu niet meer ontgaan.
👇👇👇
Info over de mastitisverwekkers in elk rapport
Altijd alle info over de gevonden mastitisverwekker
Je hoeft vanaf nu niet meer zelf tekstjes op te stellen en in elk rapport telkens opnieuw dezelfde uitleg te typen of te kopiëren. Vanaf nu verschijnt voor elke diagnose meteen een standaardtekst in het rapport. Nuttige info voor de veehouder over de virulentie van de kiem, het voorkomen van de kiem en mogelijke preventiemaatregelen komen in elk rapport terug. Deze bijkomende info is helemaal achteraan in het rapport terug te vinden. Hierdoor kan je het adviesveld vanaf nu volledig gebruiken om een klaar en duidelijk (behandel-)advies te noteren op maat van elke koe.
👇👇👇
Mogelijkheid om de sterkte van de groei van elke bacterie op de plaat weer te geven
Bacteriële lading
Via 4 categoriëen (+, ++, +++, ++++) kan je aangeven hoe sterk de groei was per gevonden bacterie. Dit kan een indicatie zijn voor de infectiedruk in de uier.
👇👇👇
Verbeterde rapportering aan je klant per e-mail
Gebruik een standaardtekst in elke e-mail
In je persoonlijke instellingen kan je, zoals in het voorbeeld hieronder, een standaardtekst voorzien die automatisch verschijnt in elke e-mail die je naar je klant verstuurt.
Een begroeting, verwijzing naar het rapport in de bijlage, je persoonlijke ondertekening en contactgegevens, ... het kan allemaal.
Je eigen praktijklogo in de e-mail
Om de herkenbaarheid van elke e-mail naar je klant te verhogen verschijnt in elke e-mail automatisch je praktijklogo onder de standaardtekst. Het enige wat je hiervoer moet doen is eenmalig je praktijklogo toevoegen via je persoonlijke instellingen.
De bestandsnaam van elk dossier bevat de naam van de veehouder
Door niet enkel de unieke dossiercode maar ook de identiteit van de veehouder op te nemen in de bestandsnaam van elk rapport zie je in 1 oogopslag meteen voor wie een bepaald rapport is bestemd, zonder het te moeten openen. Dit is uiteraard ook handig als je de dossiers wel op je computer opslaat en later wilt terugvinden.
De dierenarts die aan een dossier is toegewezen komt automatisch in CC
Gedaan met manueel het e-mailadres van de dierenarts toe te voegen aan de e-mails. De dierenarts die aan een dossier is toegewezen zal automatisch een kopie van de e-mail ontvangen wanneer deze naar de veehouder wordt verstuurd.
Voeg een standaard ontvangadres toe
Heb je reeds een (gemeenschappelijk) e-mailadres waarop alle andere laboresultaten toekomen? Vul dan dit e-mailadres in in het veld 'Standaard e-mailadres verzending rapport' in je persoonlijke instellingen, en je ontvangt een kopie van elk resultaat van zodra het rapport naar de veehouder wordt verstuurd.
MEX@LAB, jouw virtuele assistent voor het uitvoeren van bacteriologisch onderzoek van melkmonsters in jouw praktijk - altijd en overal.
Creëer een meerwaarde op jouw uiergezondheidsservice
Maaltecenter Blok G
Derbystraat 297
9051 Gent - België
support@mexcellence.eu
+32 (0) 477 51 27 71
Driven by passion, inspired by science, and strengthened by experience, we make mastitis management easy
© Copyrights by Mexcellence BV.
All Rights Reseved/Alle Rechten Voorbehouden/
Tous Droits Réservés