Vets Culture In Practice 


De training voor elke dierenarts die écht het verschil wil maken op het vlak van de behandeling van mastitis bij melkvee.

Ben je rundveedierenarts, ben je het beu om achter de feiten aan te lopen en wil je  bij jouw klanten-melkveehouders écht het aantal behandelde mastitis gevallen en het antibioticumverbruik met 50% verminderen? Wil je écht het verschil maken op het vlak van mastitis behandeling? Dan is de Vets Culture in Practice training de ideale training voor jou!

Je bent een rundveedierenarts en ...

 • je maakt je wel eens “zorgen” over je toekomst als rundveedierenarts/praktijk met de discussies rond het antibioticumverbruik, het dalend aantal melkveebedrijven, de lage en volatiele melkprijzen, ...

 • je hebt interesse in uiergezondheid en melkkwaliteit, maar ziet niet waar en hoe je daar als dierenarts écht het verschil mee kan maken...

 • je gelooft in het belang en de meerwaarde van bacteriologisch onderzoek van melkstalen, maar je vindt het lastig om jouw klanten-melkveehouders hiervan te overtuigen...

 • je hebt het gevoel dat je vaak achter de feiten aanloopt, omdat de koe vaak al is genezen alvorens de uitslag van het bacteriologisch onderzoek bekend is...

 • je wil daarom zelf bacteriologisch onderzoek van melkstalen in je praktijk aanbieden, maar je weet niet hoe er aan te beginnen ...

 • je hebt misschien wel al eens geprobeerd om zelf bacteriologisch onderzoek van melkstalen in je praktijk uit te voeren, maar je voelt je onzeker bij de interpretatie van de resultaten ...

Waarom kiezen voor Vets Culture in Practice ...


 Praktisch en to-the-point

Boost van jouw zelfvertrouwen om bacteriologisch onderzoek van melkstalen uit te voeren, de resultaten te interpreteren en betrouwbaar behandelingsadvies te geven.

 

Evidence-based

Zichtbare vermindering van het aantal niet succesvolle mastitis behandelingen, het aantal behandelde mastitis gevallen en het antibioticumverbruik bij jouw klanten-melkveehouders.

Groepstraining

Omringd door gelijkgestemde pro-actieve dierenartsen krijg je de energie & inspiratie die je nodig hebt om creatief & ondernemend te zijn en uiteindelijk op een succesvolle manier een extra dimensie aan jouw uiergezondheidsservices toe te voegen.

 Interactief

Geen saaie monologen. In plaats daarvan wel een continue interactie en uitwisseling van kennis & ervaringen tussen de deelnemers en de trainers.

Flip chart

Geen risico om verveeld te raken of zelfs in slaap te vallen door ellenlange Powerpoint presentaties.

Digitaal naslagwerk

Continue ondersteuning bij het interpreteren van de resultaten op basis van foto- en videomateriaal.

Dankzij Vets Culture in Practice...

 • Leer je melkstalen op een secundum artem manier uitenten.

 • Ontdek je een eenvoudige en betrouwbare manier om bacteriologisch onderzoek in je praktijk uit te voeren.

 • Win je aan zelfvertrouwen bij het uitvoeren van bacteriologisch onderzoek, het stellen van de juiste diagnose en het interpreteren van de resultaten.

 • Leer je om je kennis rond de verschillende mastitisverwekkers te gebruiken om de uiergezondheid op een melkveebedrijf verder te verbeteren.

 • Kan je je klanten-melkveehouders gemakkelijker overtuigen om van koeien met klinische mastitis melkstalen voor bacteriologisch onderzoek te nemen.

 • Krijg je gebruiksvriendelijke tools aangereikt die je zullen helpen om de theorie in actie om te zetten en je een permanente ondersteuning zullen bieden bij het leveren van een perfecte uiergezondheidsservice voor je klant-melkveehouder.

 • Ben je geïnspireerd en gemotiveerd om een extra dimensie aan je praktijkvoering toe te voegen en écht het verschil te maken op het vlak van de behandeling van mastitis.

 • Verminder je op een succesvolle wijze het aantal niet succesvolle mastitis behandelingen, het aantal behandelde mastitis gevallen en het antibioticumverbruik bij jouw klanten-melkveehouders.

Vets Culture in Practice door jou ondersteund!


 • Ben je actief in een farmaceutische bedrijf met een portfolio in melkvee?

 • Wil je een stap verder gaan dan enkel de verkoop van jouw hoogwaardige producten?

 • Wil je dat de dierenartsen je minder als een gewone verkoper van producten gaan zien en meer als een betrouwbare dienstverlener?

 • Ben je op zoek om rundveedierenartsen te ondersteunen in het kiezen van de meest geschikte behandeling voor koeien met mastitis en in het verder professionaliseren van hun uiergezondheidsservice?

Dan is het hoogtijd om de Vets Culture in Practice training voor te stellen aan jouw klanten-rundveedierenartsen met een interesse in uiergezondheid!

Contacteer ons via Support@mexcellence.eu of boek een één-op-één overleg op een datum en tijdstip die het best voor jou passen door op onderstaande link te klikken.

The MEX™ Team

Managing Director

Sofie Piepers

“Energy and persistence conquer all things”

“Slow and steady wins the race"

Backoffice Manager

Nancy Mattheeuws

“Success is not final, failure is not fatal; it is the courage to continue that counts"

Co-founder

Sarne De Vliegher

“But do not doubt it, the way to succeed is to keep courage and patience, and to work on energetically.”

Project & Concept Manager

Dimitri Valckenier

“The pessimist sees difficulty in every opportunity. The optimist sees the opportunity in every difficulty.” • Maaltecenter Blok G

  Derbystraat 297

  9051 Gent - België

 • support@mexcellence.eu

 • +32 (0) 477 51 27 71

Driven by passion, inspired by science, and strengthened by experience, we make mastitis management easy