Mastitis and Management Boost


Dé training voor elke rundveedierenarts en consulent die klaar is om te transformeren in een betrouwbare uiergezondheidsadviseur en meer wil verdienen als dierenarts-adviseur zonder klanten-melkveehouders te verliezen (integendeel) door écht het verschil te maken op het vlak van uiergezondheid 

Wil je verder groeien als een uiergezondheidsadviseur en écht het verschil maken op het vlak van uiergezondheidsmanagement? Klik op de knop hieronder en ontdek wat de Mastitis & Management Boost trainingen voor jou kunnen betekenen!

Je bent een rundveedierenarts of adviseur met interesse in uiergezondheid. Met de toenemende concurrentie op andere vlakken van bedrijfsbegeleiding zoals vruchtbaarheid en rantsoen en de toenemende discussies rond het gebruik van antibiotica op een melkveebedrijf zie je erg veel opportuniteiten op het vlak van uiergezondheid. Je volgde wel al verschillende opleidingen rond uiergezondheid en melkkwaliteit. Je hebt het gevoel dat je wel al erg veel kennis hebt opgebouwd MAAR toch... 

weet je niet altijd goed hoe al die kennis te vertalen in bedrijfsspecifiek advies.

voel je je soms onzeker in de gesprekken met jouw klant-melkveehouder.

voel je je vaak alleen en heb je nood aan feedback, vertrouwen en ondersteuning wanneer er beslissingen over het mastitismanagement op een specifiek melkveebedrijf moeten genomen worden. 

ben je op zoek naar een klankbord om mee te discussiëren en ideeën, inzichten en mogelijke oplossingen voor een bepaald probleem uit te wisselen. De gedachte alleen al stelt je gerust en geeft je vertrouwen om onmiddellijk aan de slag te gaan.

ervaar je moeilijkheden bij het overtuigen van je klanten-melkveehouders om ook effectief actie te ondernemen. Hoe zou het zijn, mochten ze jouw adviezen zomaar aanvaarden en ze onmiddellijk in de praktijk uitvoeren?

zakt de moed je in de schoenen als je denkt aan het schrijven van verslagen van reeds uitgevoerde bedrijfsbezoeken, het analyseren van de beschikbare gegevens en de tijdrovende maar noodzakelijke opvolging achteraf. Je hebt het misschien zelfs al een paar keer geprobeerd om een regelmatige opvolging uiergezondheid te doen bij een aantal van je klanten-melkveehouders. Maar door een gebrek aan tijd kon je het echter nooit lang volhouden. 

Raad eens? Je bent niet alleen. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat mastitismanagement écht opportuniteiten biedt en ook écht gemakkelijk & plezierig kan zijn, zolang je maar toegang hebt tot een combinatie van de juiste tools, kennis & expertise en kan rekenen op de steun en inzichten van gepassioneerde collega's. En dat net het ontbreken van deze 3 noodzakelijke aspecten ervoor zorgen dat na meer dan 70 jaar kennis opbouwen, mastitis op veel melkveebedrijven nog steeds tot heel veel melkproductieverliezen leidt. 

 

Wel, Mastitis & Management is zo een concept waarin al deze aspecten van mastitismanagement inclusief training en coaching (Mastitis & Management Boost training), op feiten gebaseerde advisering en datamanagement (Keno™-M software) gecombineerd worden in één holistische aanpak. Dankzij het Mastitis & Management concept wordt mastitismanagement op elk melkveebedrijf gemakkelijk.

Waarom kiezen voor het M&M Boost concept...


 • Geen verplaatsing nodig

  Alle trainingen zijn online beschikbaar. Alle trainingen kunnen dus gevolgd worden vanuit jouw praktijk, kantoor of van thuis. Op die manier kan je besparen op tijd, verplaatsings- en overnachtingskosten. Bovendien kan je alle trainingen op je eigen tempo volgen. Heb je een vraag? Stel ze op het forum en krijg een antwoord tijdens de live Q&A sessions.

  praktijk

  praktijk

  praktijk

 • Blijvende ondersteuning

  Elke M&M Boost training kan afzonderlijk worden gekocht en gevolgd. Maar wil jij echt uitgroeien tot een betrouwbare uiergezondheidsadviseur? Dan is het M&M Boost Concept de perfecte keuze. Als deelnemer aan het M&M Boost Concept neem je deel aan alle 6 e-learning modules en kan je bovendien nog genieten van 10 uur extra begeleiding via individuele online coaching. Op die manier blijf je op regelmatige basis geïnspireerd en heb je een perfect klankbord voor al jouw vragen en uitdagingen rond mastitismanagement. Kortom, alles wat je nodig hebt om te groeien en te transformeren tot een succesvolle uiergezondheidsadviseur.

 • Praktisch & to-the-point

  De M&M Boost trainingen werden speciaal ontwikkeld voor dierenartsen en adviseurs met interesse in uiergezondheid. Net daarom werden er praktisch relevante onderwerpen gekozen en werden de trainingen zo ontwikkeld dat alle kennis onmiddellijk in de praktijk kan worden toegepast. Tijdens de M&M Boost trainingen absorbeer je niet alleen nieuwe kennis, maar kan je ook jouw bestaande kennis en inzichten toetsen aan de hand van quizvragen en klinische casussen.

 • Kennis in actie

  Instappen in het M&M Boost Concept geeft je onmiddellijk ook toegang tot onze virtuele assistent Keno™-M. Keno™-M is een krachtige gebruiksvriendelijke en wetenschappelijk onderbouwde applicatie die jou permanent ondersteunt in het vertalen van de theorie in actie en bij het nemen van beslissingen rond mastitismanagement. Dankzij de virtuele assistent Keno™-M hoef je je hersenen niet meer te breken over de meeste optimale beslissing voor een koe met een verhoogd celgetal. Ook gedaan met het schrijven van verslagen. Keno™-M genereert in enkele seconden een volledig en overzichtelijk verslag met 1 muisklik. 

  Hoe zou het zijn mocht ...

  je op de hoogte kunnen blijven van alle laatste inzichten rond mastitis en melkkwaliteit zonder je te moeten verplaatsen en tijd te verliezen?

  je ervaringen en ideeën kon uitwisselen met andere melkvee-adviseurs die gepassioneerd zijn door mastitis en melkkwaliteit?

  je continue ondersteund zou worden bij het nemen van beslissingen rond mastitismanagement zowel op koe- als op bedrijfsniveau?

  je in enkele klikken een professioneel en gepersonaliseerd uiergezondheidsrapport kon genereren op eender welk moment voor eender welk melkveebedrijf?

  Fantastisch? Dan is het Mastitis & Management Boost concept het ideale concept voor jou! Het Mastitis & Management Boost concept is een uniek en boeiend concept exclusief ontwikkeld voor pro-actieve rundveedierenartsen en andere adviseurs die écht het verschil willen maken op het vlak van mastitismanagement zonder al te veel gedoe.

   

  E-learning trainingen


  Mastitis, een intriguerende ziekte - wetenschap in de praktijk

  Beschikbaar vanaf 7 december 2020 

  Type training

   

  Opgenomen training - handouts - interessante aansluitende wetenschappelijke literatuur - 5 modules - praktische oefeningen & quizvragen - 2 klinische casussen - finaal examen - 1 Q&A sessie

   

  Coach

  Dr. Sofie Piepers, MEX™

   

  Duur

  Minimaal 5 uur op jouw eigen tempo

   

  EBP-punten 

  In aanvraag

   

   

  Prijs

  225 € (excl. BTW)

  Kies je strijd - aanpak van subklinische mastitis

  Praktijk

  Binnenkort beschikbaar

  Type training

   

  Opgenomen training - handouts - interessante aansluitende wetenschappelijke literatuur - 3 modules - praktische oefeningen & quizvragen - 2 klinische casussen - finaal examen - 1 Q&A sessie

   

  Coach

  Dr. Sofie Piepers, MEX™

   

  Duur

  Minimaal 3 uur op jouw eigen tempo

   

  EBP-punten 

  In aanvraag

   

   

  Prijs

  135 € (excl. BTW)

  Kies je strijd - aanpak van klinische mastitis

  Praktijk

  Binnenkort beschikbaar

  Type training

   

  Opgenomen training - handouts - interessante aansluitende wetenschappelijke literatuur - 1 module - praktische oefeningen & quizvragen - 2 klinische casussen - finaal examen - 1 Q&A sessie

   

  Coach

  Dr. Sofie Piepers, MEX™

   

  Duur

  Minimaal 3 uur op jouw eigen tempo

   

  EBP-punten 

  In aanvraag

   

   

  Prijs

  135 € (excl. BTW)

  9 redenen voor het falen van de behandeling van mastitis

  praktijk

  praktijk

  ​Binnenkort beschikbaar

  Type training

   

  Opgenomen training - handouts - interessante aansluitende wetenschappelijke literatuur - 1 module - praktische oefeningen & quizvragen - 3 klinische casussen - finaal examen - 1 Q&A sessie

   

  Coach

  Dr. Sofie Piepers, MEX™

   

  Duur

  Minimaal 3 uur op jouw eigen tempo

   

  EBP-punten 

  In aanvraag

   

   

  Prijs

  135 € (excl. BTW)

  Goed begonnen is half gewonnen - droogstandsmanagement

  praktijk

  Binnenkort beschikbaar

  Type training

   

  Opgenomen training - handouts - interessante aansluitende wetenschappelijke literatuur - 2 modules - praktische oefeningen & quizvragen - 2 klinische casussen - finaal examen - 1 Q&A sessie

   

  Coach

  Dr. Sofie Piepers, MEX™

   

  Duur

  Minimaal 4 uur op jouw eigen tempo

   

  EBP-punten 

  In aanvraag

   

   

  Prijs

  180 € (excl. BTW)

  Stop aan vaarzenmastitis!

  praktijk

  praktijk

  PRAKTIJK

  Binnenkort beschikbaar

  Type training

   

  Opgenomen training - handouts - interessante aansluitende wetenschappelijke literatuur - 1 module - praktische oefeningen & quizvragen - 2 klinische casussen - finaal examen - 1 Q&A sessie

   

  Coach

  Dr. Sofie Piepers, MEX™

   

  Duur

  Minimaal 2 uur op jouw eigen tempo

   

  EBP-punten 

  In aanvraag

   

   

  Prijs

  90 € (excl. BTW)

  Dankzij het M&M Boost concept:

  beheers je de 8 cruciale elementen voor een succesvolle aanpak en duurzame opvolging van uiergezondheid op eender welk melkveebedrijf. 

  leer je zwakke punten in het mastitismanagement bloot te leggen, te koppelen aan bedrijfsresultaten en van daaruit de meest effectieve oplossing(en) te formuleren alsof je nooit iets anders hebt gedaan.

  neem je zonder angst om te falen even afstand van de andere mankementen in het mastitismanagement die niet direct verband houden met het probleem.

  kom je altijd tot een oplossing/compromis waarin jij je als adviseur, maar ook de melkveehouder als degene die de actie moet ondernemen zich kunnen vinden. 

  ben je omringd met gelijkgestemde collega's die jou inspireren, ondersteunen en energie geven om jouw grenzen op het vlak van mastitismanagement te verleggen.